Hondensportvereniging

'De Doordouwers'

Onze cursussen

Gehoorzame hond

Gehoorzaamheid van de hond aan zijn baas moet volgens ons wel ergens toe dienen. U verwacht namelijk gehoorzaamheid in en rond het huis en in het verkeer. Ook besteden wij veel aandacht aan de relatie hond-hond en hond-mens. Daarbij moeten wij als instructeurs rekening houden met het feit dat de ene baas onder gehoorzaamheid lang niet altijd hetzelfde verstaat als de andere baas.

Vooral bij de puppycursus en de cursus sociale huishond wordt er veel aandacht besteed aan de theorie. Zowel de theorie als de praktijk wordt gegeven door onze enthousiaste, gediplomeerde instructeurs.


Een hond is een hond

Om een zekere mate van gehoorzaamheid te bereiken zult u uw hond goed moeten kennen en er op de juiste manier mee moeten omgaan. Vaak blijkt dat niet iedereen daartoe zo maar in staat is. De meeste moeilijkheden die hondeneigenaren ondervinden liggen juist op dat gebied. Het leren kijken naar gedrag en het leren lezen van het gedrag van uw hond, is niet eenvoudig. Nog moeilijker blijkt het te zijn om de hond als 'hond' te zien. Dat leren is een belangrijk onderdeel gedurende deze cursussen. Daarnaast hopen wij altijd, dat u er plezier in gaat vinden om met de hond te werken.