Hondensportvereniging

'De Doordouwers'

Welkom bij HSV 'De Doordouwers'

 

NL-doe(t)dag 2018

Draagt u onze vereniging een warm (dieren)hart toe?Kom ons dan helpen met klussen op de NL-doe(t)dag op 10 maart 2018. Er is genoeg te doen, dus wij kunnen wel wat hulp gebruiken! :-)Leden, maar ook niet-leden zijn van harte welkom om de kantine en het terrein onder handen te nemen.In het onderstaande overzichtje kunt u zien wat er zoals aan klussen ligt te wachten:- Er moet 1 verrot kozijn van de kantine vervangen worden;- Het plafond en (delen van) de buitenboel moeten geschilderd worden;- De struiken en 50 wilgen moeten worden gesnoeid, en de takken verplaatst naar de weg voor de hakselaar;U kunt zich zonder vooraankondiging melden bij het - met spandoeken versierde - hek op de Hanebuert 9, of op de site van NLdoet. Scholieren die een dag maatschappelijke stage lopen zijn ook welkom.Er wordt een lunch aangeboden.


 

Gehoorzaamheid

Kijk rustig eens rond op onze website, u krijgt dan een indruk van wie en wat wij zijn en wat wij zoal doen binnen onze hondensportvereniging 'De Doordouwers'. Wij geven in Tijnje (Tynje) verschillende cursussen met oplopende moeilijkheidsgraden voor alle honden, zo is er dus voor iedere hond wel een passende cursus te vinden. Van puppy tot agility, u kunt bij ons terecht. Iedere cursus wordt afgesloten met een examen.

Om een zekere mate van gehoorzaamheid te bereiken zult u uw hond goed moeten kennen en er op de juiste manier mee moeten omgaan om de hond te kunnen opvoeden. Vaak blijkt dat niet iedereen daartoe zo maar in staat is. De meeste moeilijkheden die hondeneigenaren ondervinden liggen juist op dat gebied. Het leren kijken naar gedrag en het leren lezen van het gedrag van uw hond is niet eenvoudig. Nog moeilijker blijkt het te zijn om de hond als 'hond' te zien. Dàt leren is een belangrijk onderdeel gedurende deze cursussen. Daarnaast hopen wij altijd dat u er plezier in gaat krijgen om met de hond te werken.


Informatie

Wilt u meer informatie over hondensportvereniging 'De Doordouwers'? Mail en/of bel en/of kom eens bij ons langs op een zaterdagochtend in Tijnje (Tynje), dan zal een van onze gediplomeerde instructeurs u graag uitleg geven. Zij hebben hun opleiding genoten aan een gerenommeerd instituut en halen het beste uit andere opleidingen om u en uw hond het beste te bieden. U kunt uiteraard ook ons contactformulier invullen.

De routebeschrijving vindt u aan de linkerkant in het menu onder de knop 'contact'.